Rapport fra Slagentreffen 2017

Publisert: 16. okt. 2017 av Jon Henning Bergane

Undertegnende var på sin første turnering på et år nå i helgen. Som ifjor var det Slagenhallen som var arenaen. Etter å ha blitt slått ut i gruppespillet ifjor var det spennende å se om et år hadde gjort noe med mitt eget nivå.

Med fra Porsgrunn var også Erik Langeland. Vi stilte begge i C-klassen (ble spilt A,C og D). Samt at vi stilte i double, også dette i C-klassen. 

Gruppen så overkommelig ut, og med to (av fire) videre til kvartfinale var muligheten for avansement absolutt til stede. Jeg spilte tre gode kamper og vant alle sammen 2-0. Var egentlig aldri truet i noen av dem, noe jeg kanskje ble litt overrasket over. Erik hadde kanskje havnet i en noe hardere gruppe. Han tapte kanskje litt overraskende første kampen mot en 18 åring fra Sandefjord. Samme spilleren som han hadde slått i januar 21-7, 21-12! Erik hentet seg inn igjen, og vant sine neste to kamper og gikk dermed videre som nr. to i gruppen.

Typisk nok så var det duket for lokaloppgjør i kvartfinalen mellom Erik og meg. Det ble en rar kamp der Erik tok første settet ganske enkelt 21-13. Jeg fikk justert litt og tok 2. sett 21-13 etter at Erik mer eller mindre ga dette opp mot slutten. Trenden fortsatt i tredje settet og Erik klarte ikke å snu rytmen fra 2. andre settet, så dette endte med 21-11 til meg. Klar for semifinale!

I semifinalen var det duket for et gjensyn med en spiller jeg tapte 1-2 mot i fjorårets turnering. Dette også en 18 åring, denne karen fra arrangørklubben Slagen. Han hadde nok desverre blitt bedre siden ifjor, kanskje ikke så rart ettersom han går på toppidrett videregående med badminton som fordypning. Det ble tap to ganger 16-21. Han var langt ifra umulig å slå og med litt lettere ben og litt annen taktikk fra starten så kunne det fint blitt seier her. Problemet med disse ungdommene er jo at spretter og danser litt bedre på gulvet enn de som er godt over dobbelt så gamle ;) Men alt i alt, er jeg rimelig fornøyd med innsatsen.

Min overmann tapte deretter finalen i en jevn 2-1 kamp mot en 14-åring(!) fra Mandal. Så han ikke spilte selv, men Erik var ihvertfall imponert over han. Må være et talent han da.

Så var det duket for double. Erik mente vi burde ha en god sjanse her. Vi pekte ut kampen mot våre 18-årige overmenn, som også spilte sammen i double, som nøkkelkampen. Det var bare 5 par påmeldt så det ble alle mot alle. Vi vant våre to første kamper greit (21-16, 21-16 og 21-13, 21-8). Kampen mot 18-åringene ble som forventet den tøffeste og etter å ha surret mye i første sett (9-21) kom vi sterkt tilbake i 2. satt og vant dette 21-15. Vi klarte desverre ikke å holde dette gode spillet i 3. sett og tapte dette med 16-21. Vi vant vår siste kamp så vi endte dermed på 2. plass. Alt i alt godkjent vil jeg si. 

Kan absolutt anbefale andre medlemmer å bli med på turneringer. I stort sett alle turneringer spilles det klasse D som er et greit nivå å starte på. Det å spille turneringer vil garantert hjelpe deg til å bli en bedre spiller.

PS. Kan også nevne at tidligere medlem av Porsgrunn Badmintonklubb nå Sandefjord Badmintonklubb, Kristiffer Robin Olsen, gjorde en meget god figur i A-klassen. Han spilte seg helt til finalen der han desverre tapte mot Torben Thomsen fra Drammen BK.

for Skien BK,
Jon Henning Bergane

← Tilbake


Skriv en kommentar 

 

 

 Kommentarer (0)

Site Powered by Sniggabo CMS v. 3.4
Tekst/bilder © Skien Badmintonklubb 2017 - 2024